YOUTUBE VIDEO ANALYTICS AND REPORT

不正なYouTubeリンク
この動画は存在しません
O societate de stat plătește 40 de oameni ca să „plimbe” banii statului.
Canal
Canal 5470 Followers 1379 Videos 490.58万 Total Views 2020-02-05 公開されたデータ更新時間 2021-10-09
Video Views2374
Likes Ratio 93.2%
Comments3
Views Ratio 43.4%
Very Good
Est. Video Value 2079円 - 3721円
Engagement Rate 2.99%
TAGS
はじめに
O societate de stat plătește 40 de oameni ca să „plimbe” banii statului.

Vrem să vă arătăm cât ne costă armata de funcționari publici care, de fapt se protejează de noi... pe banii noștri. Iată, un prim exemplu: Ministerul Transporturilor și instituțiile din subordinea sa închiriază birourile în care își desfășoară, de zeci de ani, activitatea. Culmea este că firma care administrează uriașul Palat CFR, aflat vizavi de Gara de Nord din București, aparține... Ministerului Transporturilor.

Jandarm, la intrarea în clădire: Vă rog să opriţi camera... Conform regulamentului de ordine interioară al instituţiei, fără accordul conducerii instituţiei... vă rog să îndreptaţi camera în altă parte.
Reporter: Dar nu îmi daţi peste cameră... Nu loviţi camera, nu... Nu atingeţi camera.
Jandarm: Deci dumneavostră sunteţi obligat să ascultaţi somaţiile mele, legale.

Este primirea de care am avut parte a sediul Grup Exploatare Întreţinere Palat CFR, pe scurt GEIP. Principala activitate a acestei companii este să închirieze birourile din Palatul CFR.

Toma Petcu, jurnalist Digi24: În fiecare lună în conturile GEIP se varsă lunar 276.491,02 de lei de la CNAIR, 82.521 de lei de la ARR, 84.236, 40 lei, fără TVA, de la METROREX, 56.876 de lei fără TVA de ISCTR, 70.278 de lei de la CFR Călători, 44.913 de la CFR Marfă, 73.969,30 lei, fără TVA, de la CFR Infrastructură.

Colectând bani de la alte instituţii ale statului, GEIP a ajuns să aibă şi profit. Şi asta fără să producă vreodată ceva. În 2019, societatea a avut un buget de 16.720.000 de lei, mare parte din acestă sumă fiind primită ce la celelalte companii ale Ministrului Transporturilor care își au sediile acolo.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Dacă stăm să ne gândim că practic se mută banii dintr-un buzunar în altul, dintr-un buzunar al statului în celălalt buzunar al statului.

O societate care plimbă banii statului dintr-un loc în altul plătește, în acest moment, mai mult de 40 de oameni. Aşa se nasc întrebările: De ce este nevoie de o instituţie în sine, cu zeci de angajaţi, doar pentru a închiria niște birouri și a asigura mentenanța unei clădiri atâta timp cât Ministerul Transporturilor ar putea face singur aceste lucruri prin departamentele si serviciile sale? Și cum au ajuns apropiați ai foștilor ministri ai transporturilor să fie plătiți de GEIP? Aflăm răspunsurile miercuri, în primul episod al campaniei „Statul la stat”.

Din 6 februarie, în jurnalele Digi24 vor fi difuzate anchete și reportaje realizate de jurnaliștii Toma Petcu și Sergiu Voicu, iar subiectele vor fi dezbătute în platou cu analiști și reprezentanți ai instituțiilor publice.
展開する